Familiale verzekering: Bescherming voor uw gezin

Het leven zit vol onvoorspelbare momenten. U, uw kinderen of zelfs uw huisdieren kunnen per ongeluk schade toebrengen aan anderen of hun eigendommen. In deze situaties zal een familiale verzekering de redder in nood zijn.

Familiale verzekering icoon

Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering, ook wel bekend als de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) Privéleven, dekt de schade die u of uw gezinsleden per ongeluk toebrengen aan anderen in het dagelijkse leven.

Dit kan zowel materiële als lichamelijke schade zijn. Of het nu gaat om een gebroken ruit bij de buren door een verdwaalde voetbal, of medische kosten na een ongeval met de fiets, een familiale verzekering biedt de nodige dekking.

Waarom een familiale verzekering belangrijk is

Hoewel een familiale verzekering in België niet wettelijk verplicht is, wordt het sterk aanbevolen voor iedereen. Het beschermt uw financiën in geval van ongelukken en zorgt ook voor de nodige gemoedsrust.

Stel dat uw hond ontsnapt en een voorbijganger bijt… of uw kind veroorzaakt schade aan een duur kunstwerk tijdens een bezoek aan een vriend. De kosten voor het vergoeden van deze schade kunnen hoog oplopen. In dergelijke gevallen komt uw familiale verzekering tussenbeide.

Deze pagina van Testaankoop over de familiale verzekering biedt extra duidelijkheid waarom deze verzekering zo belangrijk is.

De omvang van een familiale verzekering

Het is belangrijk te weten dat een familiale verzekering bijna alle leden van uw gezin dekt, inclusief uzelf, uw partner, uw kinderen (zowel minderjarige als meerderjarige studenten) en zelfs uw huisdieren.

Daarnaast is de dekking van een familiale verzekering wereldwijd. Dit betekent dat u ook verzekerd bent als u of een van uw gezinsleden tijdens een vakantie per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders.

Zoals alle verzekeringen, heeft ook een familiale verzekering bepaalde uitsluitingen. Zo worden doorgaans opzettelijke daden, schade veroorzaakt met de auto (daarvoor dient een aparte autoverzekering) of schade aan eigen goederen niet gedekt. Het is daarom belangrijk om uw polis goed te lezen en te begrijpen wat wel en niet gedekt is.

Bent u zelfstandige? Bekijk dan zeker ook onze verzekeringen voor zelfstandigen en kmo’s om uzelf en uw gezin extra gemoedsrust te bezorgen.

Hoe gaat het in zijn werk?

In de praktijk werkt een familiale verzekering vrij eenvoudig. Als u of een van uw gezinsleden per ongeluk schade toebrengt aan een derde, kunt u een claim indienen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Na de nodige controle en goedkeuring zal de verzekeraar de kosten vergoeden. Dit kunnen de reparatie- of vervangingskosten zijn voor beschadigde eigendommen of de medische kosten in geval van lichamelijk letsel.

Het is belangrijk om op te merken dat de familiale verzekering meestal een franchise heeft. Dit betekent dat u zelf een bepaald bedrag moet betalen voordat de verzekering de rest van de kosten dekt.

Een slimme investering in gemoedsrust

Een familiale verzekering is een essentiële verzekering die elk gezin zou moeten hebben. Het biedt een brede dekking tegen ongelukken die u of uw gezinsleden kunnen veroorzaken, en beschermt u tegen de financiële last van het vergoeden van deze schade.

Hoewel het misschien lijkt alsof u deze verzekering niet nodig heeft, is het belangrijk om te onthouden dat ongelukken gebeuren wanneer u ze het minst verwacht. Daarom is het beter om veilig te zijn en een familiale verzekering te hebben om u te beschermen tegen de onvoorziene kosten van deze ongelukken.

Extra informatie over vindt u op economie.fgov.be.

Uw persoonlijke schild

Het begrijpen van de waarde en het belang van een familiale verzekering kan u helpen om in het onvoorspelbare leven met een gerust hart vooruit te gaan. Wist u dat, zelfs als u bezoekers thuis ontvangt, een klein ongeluk dat resulteert in letsel bij de bezoeker onder uw aansprakelijkheid kan vallen?

Of misschien bent u een fervent tuinier en uw boom valt om en veroorzaakt schade aan het eigendom van uw buurman. In zulke gevallen biedt een familiale verzekering de broodnodige financiële dekking.

Bent u op zoek naar meer informatie over een familiale verzekering of wenst u een offerte te ontvangen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Hoeveel kost een familiale verzekering?

Een andere factor om in gedachten te houden is dat een familiale verzekering meestal zeer betaalbaar is. De premie varieert afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, maar gemiddeld ligt deze rond de 50 euro per jaar. Gezien de omvangrijke dekking en gemoedsrust die het biedt, is een familiale verzekering ongetwijfeld een waardevolle investering.

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden ook aanvullende dekkingsopties om u nog beter te beschermen. Een voorbeeld hiervan is de rechtsbijstandsverzekering, die de kosten dekt als u juridische hulp nodig heeft om uw rechten te verdedigen na een geschil. Deze aanvullende opties voorzien nog meer zekerheid.

Kies de juiste familiale verzekering

Elk gezin is uniek en heeft daarom unieke verzekeringsbehoeften. Er zijn verschillende soorten familiale verzekeringen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en dekkingsopties. Het is belangrijk om de tijd te nemen om uw behoeften te bepalen en vervolgens de familiale verzekering te kiezen die het best bij uw gezin past.

Ons team van verzekeringsprofessionals staat klaar om u te begeleiden bij het maken van de beste keuze. Wij kunnen u helpen de verschillende opties te begrijpen, uw behoeften te bepalen en een familiale verzekering te selecteren die de optimale dekking biedt voor uw specifieke situatie.

VDC Boom, uw betrouwbare verzekeringspartner

U kunt uw familie nooit te veel beschermen. Een familiale verzekering geeft u de gemoedsrust dat u gedekt bent voor eventuele ongelukken die zich kunnen voordoen. Laat u niet verrassen door de financiële gevolgen van ongelukken. Zorg ervoor dat u goed gedekt bent met een familiale verzekering. Of zoekt u een andere verzekering voor particulieren?

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe een familiale verzekering u kan beschermen. Onze verzekeringsprofessionals helpen u graag bij het begrijpen van uw opties en het kiezen van de beste familiale verzekering voor uw behoeften. Verzeker u vandaag nog van gemoedsrust voor morgen!

Contacteer ons:

U kunt ons vlot bereiken via ons contactformulier. Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen omtrent verzekeringen, leningen en beleggingen. Zowel potentiële als reeds bestaande klanten kunnen een snel antwoord verwachten.

U kunt ons ook altijd bereiken via telefoon voor dringende zaken.

Adres

Grote Markt 21, 2850 Boom

k

FSMA-nummer

61278

Bel ons

 03/846.04.60

Openingsuren

Maandag tot en met vrijdag:
09.00u - 12.30u
14.00u - 17.00u
Na 17u: Op afspraak
Zaterdag: Op afspraak